sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tiramisukakku

Olen saanut äitiltä aikoinaan ihan mahtavan tiramisukakun reseptin. Eilen istuttiin iltaa ihanien ystävien kanssa nyyttärihengessä, joten tein kyseistä kakkua mukaanviemisiksi. Piti laittaa resepti vielä tänne lähinnä äitin pyynnöstä, koska hän on jotenkin onnistunut jo hukkaamaan oman kappaleensa.

tiramisukakku


Tässä siis helpon ja tavattoman hyvän tiramisukakun ohje:


Tiramisukakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl vahvaa kylmää kahvia
1/2 dl konjakkia tai amarettoa (käytin Disaronnoa)
Täyte:
2 munaa
1 dl sokeria
1 rasia (200 g) tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl kuohukermaa
(2 liivatetta)


1. Tein pohjan jo edellisenä päivänä valmiiksi. Munat ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään sekaan yhteen sekoitetut kuivat aineet.
2. Paista pohjaa korkeareunaisella uunipellillä 175 C asteessa noin 20 min.
3. Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri ja lisää huoneenlämmössä pehmennyt tuorejuusto. Lisää sitruunan kuori ja vaahdotettu kerma. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut liivatetta, mutta olen havainnut että niitä kannattaa  laittaa pari mukaan niin kakku pysyy paremmin kasassa. Sulatin liotetut liivatteet pieneen tilkkaan kahvia.
3. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kostuta. Lisää täyte kolmessa osassa pohjapalojen väleihin ja kakun päälle.
4. Anna seistä kylmässä vähintään 2-3 tuntia.
5. Ennen tarjoilua siivilöi pinnalle vielä tummaa kaakaojauhetta.

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Juuri Jussiksi olen tekemässä.
    Muistin virkistykseksi katselen ohjeita.
    Paras pohja tulee jo kuivahtaneesta kakkupohjasta tai Tiramisuun kuuluvista kekseistä.
    Itse teen kakun yleensä neliskanttiseen muovikippoon, johon on hyvä kansi. On helkko kuljettaa. Sieltä sitten leikataan sievästi lautaselle, Ei haittaa vaikka vähän pehmeä koostumus onkin. Kauniisti olet saanut kasassa pysymään =)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvälle! :)

    VastaaPoista