keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Onni on... (nro 1)

Ajattelin aloittaa tällaisen pienen juttusarjan hetkistä. Isonsiskon voimin listataan sata hetkeä (yksi kerrallaan), jolloin tuntuu että on saanut jujun päästä kiinni siitä, mitä onni on. Tervetuloa mukaan siskoseni (ja kaikki meidän 3 lukijaa) matkalle onnen mukaan!

(Ihan sitten osasin isosisko ite tehä tosta kuvasta noin ison.  Kysy vaan jos joskus tarvit koodausapua :F )

Tarina sai alkunsa tänään klo 8.55 koulumatkalla. Sain vihdoin aikaiseksi aloittaa uudelleen jo kauan mulla lainassa olleen Khaled Hosseinin Kite runnerin. Olen jo muutamana päivänä lukenut sitä bussimatkoilla ja hiljaa varovasti ajatellut, että vitsit tämä on varmaan hyvä kirja. En ole kuitenkaan uskaltanut ihan oikeasti innostua ja uppoutua kirjaan, jos se vaikka osoittautuukin ihan huonoksi, tai mikä pahempaa en tajuaisi siitä mitään. Tänään aamulla päätin kuitenkin, että on se vaan hyvä kirja. Ihan loistava. Sen kunniaksi päätin maistaa vähän eilen ostamaani sukulaatia, vaikka ensin ajattelin että ei kai kukaan voi syödä suklaata siihen aikaan. 

Mutta kyllä voi, ja se oli hyvää! Ja se kirjan tarina on ihana ja ulkona paistoi kivasti aurinko. Ja bussissa ei ollut muita ja se kulkikin yllättävän tasaisesti ja hiljaa. Kaikki oli täydellistä, ja samalla ehkä ihan hiukan tajusin mitä onni on. Se on uusiin maailmoihin vievä kirja ja suklaata ennen aamuyhdeksää. (Okeiokei, ehkä leimeimmän kuulosta ikinä. Mutta semmosta se onni vaan on!)

5 kommenttia:

  1. Niin totta! Erityisesti tosta kirjasta voin sanoa, et onni jatkuu ihan viimesille sivuille asti. Itse kaipailen tällä hetkellä myöskin hyvää kirjaa luettavaksi. Just tollasta minkä maailmaan voi tosissaan uppoutua ja mikä jättää sellasen tyhjän tunteen sisälle kun viimenen sivu on luettu. Mut niitä kyseisiä kirjoja on yllättävän vaikee löytää. Vinkkejä?

    VastaaPoista
  2. kite runner on tosi hyvä. Ootko Isoksisko lukenu khaled hosseinin thousand splendid suns? se on hyvä. Luin myös tässä vähän aikaa sitten sellasen senor peregrino, se oli tosi hyvä ja aloin jo suunnittelemaan pyhiinvaellusmatkaa espanjaan! :D

    -Iitu

    VastaaPoista
  3. Oon lukenu Thousand spledid sunin, ja oli kyllä myöskin mahtava! Täytyy pitää mielessä tuo Senor pelegrino.

    Tänään hain pienen google/amazon -taustatutkimuksen jälkeen kirjastosta "Water for Elephants" -nimisen kirjan huomiseksi junalukemiseksi. Saa nähdä minkälaisille matkoille sen mukana lähden... hihi
    -is

    VastaaPoista
  4. Ja ootko isosisko lukenu ne Nick Hornbyn kirjat? Ne on loistavia kaikki myös omalla tavallaan. Englanniks luettuina nimenomaan.

    -ps

    VastaaPoista
  5. Wöy kirjotettiin samaan aikaan! Great minds think alike.

    VastaaPoista