sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Täydellisyysviikonloppu

Viimeisiä vetelee paras viikonloppu pitkiin aikoihin. Takana ihania kulttuurielämyksiä, loistavaa ruokaa ja kaikki vielä ihan parhaassa seurassa. Perjantai-illan mahtavan oman iskän tähdittämän teatterielämyksen jälkeen päästiin nauttimaan lauantaina Turun lääketieteen kandidaattiseuran speksiä Kuopiossa ja voi vaan ihastella näyttelijöitten ja tanssijoitten lahjakkuutta, bändiä ja muita efektejä unohtamatta! Ihan mahtava ilta kerta kaikkiaan. En nyt koviin kriittistä arvostelua tai kuvaava selostusta osaa esityksestä kirjoittaa (mitä pienisisko ehkä toivoi), mut tässä hiukan infoa yleisesti speksistä jos joku ei tiedä mikä se on. Upeeta!

Speksi on elämys. Se on humoristinen, interaktiivinen harrastelijavoimin toteutettu musiikkitanssiteatterishowTärkeä osa Speksiä on vuorovaikutus yleisön ja näyttelijöiden kesken - yleisö saa osallistua näytelmän kulkuun huutamalla "Omstart!", jolloin näyttelijät, tanssijat, bändi tai kaikki yhdessä tekevät uudestaan edellisen repliikin, kohtauksen, kappaleen tai tanssin.
(Teksti kopioitu TLKS Speksi 2011 sivuilta)



Tänään saatiin vielä Turun vieraat kyläilemään meille kotiin asti ja nautittiin rakkaampaakin rakkaampien ihmisten (ja yhden koiran) kesken ihana sunnuntaipäivällinen. Ruokalistalla oli mun elämän ensimmäinen omatekoinen hirvipaisti, joka onnistu aivan täydellisesti. Kyytipoikana kermaperunoita ja innovatiivinen paistikastike, jossa jatkettiin edellispäivän tomaatti-pekonikeittoa lihaliemellä ja kermalla. Pakko laittaa vielä reseptit tänne kun en pääse yli siitä miten hyvää tää oli. Nam!



Hirvipaisti
n. 1kg hirvenpaisti
valkosipulinkynsiä
suolaa
pippuria
vettä

1. Tee paistiin veitsellä reikiä ja työnnä reikiin kuorittuja valkosipulinkynsiä
2. Ruskista paistin pinta kevyesti voissa. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
3. Aseta paisti vuokaan ja kaada pohjalle vettä. Paista kannen tai folion alla 175C noin 2-3 tuntia. Valele paistia kypsennyksen aikana sen omalla liemellä.

Kastike
tomaatti-pekonikeittoa (tomaattimurskaa, herkkusieniä, sipulia, valkkosipulia, pekonia, punaviiniä, kasvisliemikuutio, timjamia)
hirven paistolientä
loraus ruokakermaa
1 rkl karpalohyytelöä

1. Sekoita keiton joukkoon lihaliemi, kerma ja karpalohyytelö
2. Soseuta sauvasekoittimella kastikkeeksi


Kaiken lisäksi tällainen ihanuus on meillä kylässä

2 kommenttia:

  1. Ei kai Elias vaan näyttäis tossa kuvassa olevan vähän niinku sängyllä? :D Oi voi. Hyvässä hoidossa näyttää olevan. Ja ruoka näyttää ja kuulostaa loistavalta!

    VastaaPoista
  2. Kuva on täysin lavastettu, Eliashan viettää aikaa vaan tiukasti rajatulla omalla vyöhykkeellään. :P
    Hyvää koiranelämää sekyllä viettelee, vaikkei sitä pyynnöistä huolimatta hirvipaistiapajille päästettykkään...

    -is

    VastaaPoista