maanantai 21. maaliskuuta 2011

Suklaamuffinsit

Taas yks leivonta-postaus, mut pakko laittaa ku oli niiiiiiiiin hyviä. Leivoin siis lauantain tupariviemisiksi tällasia Daim ja Pätkis -muffinsseja ja saivat kyllä kovasti kehuja kaikilta. Erityisesti noi Daim-versiot oli i-han sai-raaaaaaaan hyviä! mut toisaalta ku niitä oli vetässy pari, ni maistu aika hyvälle myös toi hiukan raikkaamman makunen pätkismufe. Vaikka en yleisesti mikään muffinssien suuri fani ookkaan ni nä oli kertakikkiaan niin hyviä et pakko varmaan tehä uudelleenki. Reseptit kopioitu suoraan Kinuskikissalta täältä


Daim-suklaamuffinssit
12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä


1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.





Pätkis- muffinssit tulee samalla reseptillä, mut korvataan vaan suklaalevy pussillisella Pätkis Mini Biteseja, puolet rouheeksi taikinaan ja puolet muffinsseihin sisälle.





4 kommenttia:

  1. millon miulle tehää näiti ihastuttavia muffinseja?

    VastaaPoista
  2. Omnomnom... Viimeviikon täydellisen rappioitumisen jälkeen päätin ottaa itteäni niskasta kiinni, mutta noi näyttää aiiiika suussasulavilta kyllä!

    VastaaPoista
  3. On kyllä niin hyviä ku näyttääki. Tai oikeestaan vieläki parempia! Saaralle lupaan tehä näitä heti ku tulee meille kylään. :)
    -is

    VastaaPoista
  4. jeee, isosiskokin siis aktivoitunut täällä, hienoa! :)

    VastaaPoista