maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisperinteitä


Meillä vietettiin tänä vuonna kovinkin perinteikästä pääsiäistä, johon kuulu mämmiä ja lammasta, rairuohoa ja tipuja. Mut tänä pääsiäisenä luotiin myös yks uus pääsiäisperinne.

Tehtiin nimittäin I:n kanssa sellanen kardinaalimunaus, et ei hankittu yhtäkään Mignon-munaa ajoissa pääsiäisherkutteluja varten. Ensimmäinen pääsiäispäivä koitti, ja päätettiinki sitte pyhittää kyseinen sunnuntai munanetsinnälle. Haastetta hommaan toi kuitenki se, et etsintäalue oli laajuudeltaan Oulu-Kempele -luokkaa ja etsintäjoukoilla ei ollu ees varmuutta tulisko minkäänlaista munasaalista löytymään, Mignonit kun tuntu olevan joka paikasta loppu.

Etsinnän haastavuutta lisäs tietty se, ettei isot marketit tai suurin osa pikkukaupoistakaan ollu avannu oviaan pääsiäispäivänä, joten Mignoneita piti lähtee hakemaan kauempaa. Lukuisten aukiolleitten Siwojen, R-kioskien ja paikallisten pikkukiskojen jälkeen päädyttiin jo lähes luovuttaneina Kaakkurin Teboilille, josta noita pitkään kaivattuja Fazerin ihanuuksia vihdoin löyty! Ai että oli voittajafiilis, kun hyllynpäädyssä komeili oikein iso kasa suklaisia pääsiäisen pelastajia.


Etsinnässä matkaa tuli taitettua pyörillä yhteensä 35 km, et en sitte tiiä oliko sen arvosta. Mut ei oo kyllä mignoni maistunu koskaan niin hyvälle! Saa nähdä tuliko tä perinne jäädäkseen vai tyydytäänkö ens vuonna piilottamaan munia vähän pienemmälle alueelle...

2 kommenttia: