perjantai 7. lokakuuta 2011

Omena-pecanpähkinäpiirakka


Taas vuorossa yksi syksyinen herkku, joka vei täydellisesti kielen mennessään. Isän luota tuodut omenat sai kaveriksi pecanpähkinöitä, ja yhdistelmä oli jotakuinkin täydellinen!



En nyt kuollaksenikaan enää löydä ohjetta täältä Internetin sekasotkuisesta maailmasta, mutta onneksi kirjotin sen leipopomisen jälkeen ylös (muistelen, että olisi ollut Koti ja Keittiö -lehden ohje).

Omena-pecanpähkinäpiirakka
2,5 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl kylmää vettä
0,5 dl ruokosokeria
140 g pecanpähkinöitä rouhittuna
0,5 dl siirappia
5 omenaa viipaleina
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
50 g voita

1. Nypi jauhot ja voi, ja lisää joukkoon vesi ja sokeri. Laita taikina kylmään noin 30 minuutiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
2. Ripottele pähkinät pohjan päälle ja valuta päälle siirappi.
3. Ruskista omenat voissa ja mausteissa. Levitä pähkinöiden päälle.
4. Kypsennä piirakka 225 asteessa noin 20 min. Tarjoa jätskin kera!


-Omnomnomnomnom!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti