torstai 10. toukokuuta 2012

Stay hungry. Stay foolish.

Melko tasan päivälleen vuosi sitten oli mun ensimmäinen työpäivä uudessa, ihka ensimmäisessä, vakituisessa työsuhteessa ja ekassa oikeassa työpaikassa. Kun samana päivänä mut vakuutettiin asuntosijoittamisen järkevyydestä, päätettiin pikkuisen haparoivin askelein K:n kanssa alkaa etsiä meiän omaa kotia. Kuukausi myöhemmin se löytyi ja yhtäkkiä mulla oli pienissä käsissäni vakituinen työsuhde ja melko iso asuntolaina ja oma remppaa vaille valmis koti.

Nyt, vuotta myöhemmin, elämä on ottanu vielä suurempia jättiharppauksia sivulle-, taakse- ja eteenpäin. Asuntolainanpuolikas lämmittää mieltä edelleen, mutta omasta kodistani maksan tätä nykyä siskon kanssa yhteistä vuokraa. Kivoja koteja silti molemmat. Myöskin elämäni tärkein työpaikka saa kesän jälkeen jäädä ja polvet täristen lähden katselemaan mitä muuta maailma voisikaan näyttää. Se jännittää aika kovasti. 

Eilisillan ja yön mustista ajatuksista ja murheiden laaksoista huolimatta, tänään mieli on kepeempi kuin ehkä koskaan. Semmonen olo, että hitto oon tehny hyviä juttuja elämässä. 

Vanhojen isojen ihmissuhteiden jälkeen pienensiskon elämään on tullut ihmisen mentävän aukon täyttävä kovin tärkeä tyyppi. Juurikin se elämäni ihminen. Heti siihen isonsiskon ja muiden tärkeiden viereen. Kuluneen kevään aikana oonkin ihan oikeesti joutunu myöntymään sille typerälle sanonnalle, että kun sulkee takanaan ovia niin vasta sitten voi avata uusia. 

Mutta kyllä tä mitä hittoa mä haluun tehdä isona -ihmettely silti pelottaa. Varsinkin kun taskussa tosiaan lämmittää melkonen asuntolainanpuolikas. Se hiukan rajoittaa tekemästä jotain ihan edesvastuuttomuuksia. 

Steve Jobs, rauha vaan hänen muistolleen, piti joskus männä vuonna melkosen puheen Stanfordin valmistujaisissa. Täytyy myöntää että muutama kyynel vierähti poskelle ku näin irtisanoutumisen jälkeisen päivän aamuna sitä kuuntelin matkalla töihin. Vaikka pelottaa ja hirvittää niin joskus kipeetkin ratkasut vaan silti tuntuu oikeilta. 
(Sitaatit on lainauksia Steve Jobsin puheesta Stanfordin yliopiston vuoden 2005 valmistujaisissa)

-pienisisko. 

3 kommenttia:

  1. Ohhoh! tää olikin miulle ihan uus uutinen!

    VastaaPoista
  2. Joo tämmöinen muutos täällä. Eli mulla on sitten kesällä hyvää aikaa lomailla ja lorvia. Jos siis tarvitte jotain vauvaperheen apua esim. ristäisiin tms. liittyen niin odotan yhteydenottoanne! :D

    -Reetta

    VastaaPoista