perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kesäkeitto


Oon päättäny pitää viikossa yhden kasvisruokapäivän. En välttämättä edes mistään eettisistä tai ympäristösyistä, vaan oikeestaan ihan vaan saadakseni jotain vaihtelua ja -wait for it- jännitystä ruokalistaan. Eilen annoin kasvisruokapäivän kunniaksi mahdollisuuden lapsuuden inhokkiruualle eli kesäkeitolle. Täytyy sanoa, että tämä keitto oli kyllä kaukana lapsuuden kauhukuvista, jossa ylikypsät pakastevihannekset lilluu mauttomassa maitoliemessä. Palanpainikkeeksi tein vielä pellavansiemenleipää. Suorastaan herkullista sanoisin!


Kesäkeitto
n. 10 perunaa
4 pienehköä porkkanaa
pieni kukkakaali
2 kevätsipulia varsineen
1 l vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita yrttejä
ruohosipulia
valkopippuria
ripaus sokeria

1. Paloittele pestyt perunat ja porkkanat. Pilko myös kukkakaali ja sipulit.
2. Keitä kasvisliemi ja laita perunat ja porkkanat siihen kiehumaan. Lisää kukkakaalit ja sipulit (ei vielä varsia) ja kypsentele hetki.
3. Lisää kerma, tuorejuusto, sipulinvarret, yrtit ja muut mausteet. Kuumenna.

Ohje hieman muokattu Koti ja Keittiö -lehden (6-7/2011) yrttisen kesäkeiton ohjeesta

1 kommentti: